2a fase del Projecte de millora de l’hàbitat a la zona de l’Estany del Tarter – Estany “nou”

L’Ajuntament de Pardines, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha portat a terme la 2a fase del Projecte de millora de l’hàbitat a la zona de l’Estany del Tarter.

Aquesta 2a fase ha consistit en centrar els treballs de recuperació de l’Estany “nou”, estany ubicat en una finca privada sobre la que hi ha signat un acord de custòdia entre la propietat,l’Associació Paisatges Vius i el mateix ajuntament de Pardines.

L’Estany “nou” tenia un estat de conservació molt deplorable atès que el gran nombre de caps de bestiar. L’acumulació de terra i excrements era alarmant, de tal manera que la proliferació de vegetació i fauna era pràcticament nul·la i alhora esdevenia un focus d’infeccions per als animals que s’hi abeuraven.

Així doncs, en aquesta segona fase seran molt similar a les actuacions aniran en la línia de les realitzades a la primera fase.

A continuació us compartim un vídeo en el qual es poden veure els treballs que s’han dut a terme.

La millora de l’Estany “nou” del Tarter ha tingut un cost total de 11.549,45€, 8.084,62€ dels quals han estat finançats per la Generalitat de Catalunya (70%) i 3.464,83€ de recursos propis (30%).